Firma  AUTO VARIANT SRL a fost infiintata in anul 2008 avand pana in prezent ca domeniu principal de activitate furnizarea pe piata romaneasca de anvelope si jante la preturi fara concurenta precum si prestarea unor servicii in domeniul auto legate de aceste produse: echilibrat roti, indreptat jante, geometrie roti, montari – demontari roti... Toate serviciile sunt oferite de catre o echipa profesionista si calificata in acest domeniu.

Puteti veni oricand la unul din service-urile noastre de roti din Bucuresti in intervalul de lucru precizat. Personalul nostru de vanzari poate fi contactat oricand si va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie in cel mai scurt timp posibil.

Datorita unei vaste experiente in domeniu, a conducerii si a angajatiilor, putem asigura din stoc sau la comanda orice tip/dimensiune de anvelope si jante din tabla sau aliaj atat pentru turisme cat si pentru autoutilitare la cele mai bune preturi.

Service roti Bucuresti - pentru toate anvelopele asiguram 3 ani garantie

GEOMETRIE DIRECTIE

Verificarea si reglarea geometriei rotilor previne uzura prematura a unora din componentele anvelopelor auto si aparitia unor evenimente rutiere neplacute.

Auto Variant va oferta posibilitatea efectuarii geometriei rotilor autovehiculului dumneavoastra in cadrul unuia din punctele noastre de lucru din Bd. Ion Mihalache nr 259 sector 1 sau Soseaua Petricani nr 24 B sector 2 . Este recomandata efectuarea periodica a geometriei rotilor autovehiculului dumnevoastra pentru a evita aparitia unor evenimente rutiere nedorite.

   Geometria rotilor, alinierea acestora fata de directia de mers si alinierea unei roti fata de cealalta, este foarte importanta pentru manevrabilitatea si siguranta in timpul deplasarii autovehiculului.
   Existenta unor abateri de la paralelism duce la uzura neuniforma a anvelopelor si a sistemului de suspensie. Din acest motiv se recomanda sa efectuati verificarea geometriei rotilor la maxim 10.000 km parcursi.

UNGHIUL DE CADERE AL ROTILOR                                                

   Se defineste drept unghiul ascutit dintre planul median al rotii si o perpendiculara pe planul caii de rulare. Acest unghi este pozitiv atunci cand partea superioara a rotii este inclinata spre exterior.
   Unghiul de cadere a rotilor afecteaza tractiunea 
automobilului. In general,  o cadere a rotilor mai negativa (partea superioara a rotii inclinata inspre interior) are ca efect cresterea aderentei  prin cresterea tractiunii laterale a rotilor (in viraje).
  Valoarea optima pentru unghiul frontal de cadere a rotilor este in directa corelare cu valoarea maxima a unghiului de fuga a rotilor (caster). De regula, cu cat ungiul de fuga (caster) este mai mare cu atat se cere o valoare mai mica a unghiului de cadere (camber), si invers.
      .

 

 UNGHIUL DE FUGA A ROTILOR

   Unghiul de fuga a rotilor este definit ca fiind proiectia pe planul median longitudinal al automobilului a unghiului ascutit pe care il face cu verticala axa reala sau fictiva a pivotului fuzetei. Acest unghi este pozitiv cand partea de sus a axei pivotului este inclinata spre spate.
   Unghiul de fuga a rotilor afecteaza viteza de raspuns a directiei, intrucat acesta inclina sasiul mai mult sau mai putin, in functie de setarea unghiului de fuga al rotilor. In general, un unghi mai mic de fuga (adica mai drept) este optim in cazul unei suprafete de rulare alunecoase, capricioasa si dificila, in timp ce un unghi mai mare de fuga (adica mai inclinat), este optim pentru suprafete plane, de inalta tractiune.

        .


CONVERGENTA ROTILOR

    Este definita drept unghiul format intre planul median longitudinal al automobilului si dreapta de intersectie a planului median al rotii cu planul caii de rulare. Aceasta este pozitiva (toe-in) cand partea frontala a rotii este inclinata spre planul median longitudinal al automobilului. Rotile paralele cu linia centrala a automobilului au un unghi neutru (0 grade) de convergenta. Rotile indreptate in fata avand un unghi negativ reprezinta o convergenta negativa (toe-out). Rotile indreptate in fata avand o valoare pozitiva a unghiului reprezinta o convergenta pozitiva (toe-in).

   Convergenta rotilor este folosita pentru a stabiliza automobilul prin pierderea tractiunii, intrucat induce un proces de frecare si o anumita patinare la nivelul anvelopelor.

 .   

 

Recomandam de asemenea verificarea geometriei rotilor de fiecare data cand schimbati anvelopele.

Auto Variant este unul din cei mai cunoscuti distribuitori de anvelope si jante dar si de servicii de vulcanizare din Romania (geometrie roti, echilibrat roti, indretat jante...), atat datorita calitatii serviciilor oferite cat si a preturilor competitive.

Descoperiti mai jos toate preturile pentru reglarea geometriei rotilor.

 DACIA – TICO - MATIZ   - 90 RON

LOGAN – SANDERO – PICK UP   - 100 RON

AUTOTURISM PUNTE FATA - 120 RON

AUTOTURISM PUNTE SPATE - 80 RON

JEEP – SUV PUNTE FATA - 150 RON

JEEP – SUV PUNTE SPATE - 100 RON

AUTOUTILITARE  ( SARCINA 500 – 1000 KG )    - 140 RON

CONSTATARE – 100 RON

DEGRIPARE MECANISM DIRECTIE – 50 RON

DIAGNOZA AUTO MULTIMARCA – 100 RON

TARIFUL OREI DE MANOPERA LA MECANICA - 150RON/h

Preturile contin TVA

 

Puteti efectua geometria rotilor masinii sau mecanica usoara in functie de necesitatile dumneavoastra in unul din punctele noastre de lucru  :  

B-DUL ION MIHALACHE NR 259 

Sector 1 Bucuresti

GEOMETRIE 3D , MECANICA AUTO , INCARCARE FREON  , VANZARI ANVELOPE SI JANTE , ECHILIBRAT ROTI , INDREPTAT JANTE ALIAJ , ROLUIT JANTE TABLA  , PRESIUNE CU AZOT

  TEL : 0784.291.851  

TEL : 021.224.03.07

FAX : 021.224.03.02

e-mail : autovariant@anvelope-service.ro

LUNI-VINERI 07:30-22:00

SAMBATA    07:30-21:00

DUMINICA    09:00-19:00

 

SOSEAUA PETRICANI NR 24

Bucuresti sector 2

GEOMETRIE DIRECTIE , MECANICA AUTO , VANZARI ANVELOPE SI JANTE , ECHILIBRAT ROTI , PRESIUNE CU AZOT , ROLUIT JANTE TABLA , INDREPTAT JANTE ALIAJ

TEL : 0766.773.511

TEL : 021.242.08.08

e-mail : autovariant@anvelopenoi.ro

LUNI – VINERI : 9.00-21.00

SAMBATA :   9.00-18.00

DUMINICA - INCHIS

 

 

 

MANOPERA MECANICA

 

SCHIMB PIESE

BUCATA

PRET

CAP DE BARA

1

30 RON

BIELETA DE DIRECTIE

1

30 RON

BIELETA ANTIRULIU

2

30 RON

BUCSI BARA STABILIZATOARE

 

40 RON

AMORTIZOR CU 1 PRINDERE

1

60 RON

AMORTIZOR CU 2 PRINDERI

1

45 RON

BASCULA (BRAT OSCILANT)

1

50 RON

PLANETARA

1

50-85 RON

PLACUTE FRANA FATA

1

35-60 RON

DISCURI FATA

1

35-60 RON

AMORTIZOR SPATE

1

35-70 RON

BASCULA (BRAT OSCILANT) SPATE

1

35-60 RON

DISCURI SPATE

1

35-60 RON

SABOTI FRANA

1

50-80 RON

PLACUTE FRANA

1

35-60 RON

TOBA ESAPAMENT

1

60-100 RON

 

ULEI + FILTRU

1

30-45 RON

FILTRU AER

1

20-40 RON

FILTRU COMBUSTIBIL

1

10-40 RON

ANTIGEL

1

35-60 RON

LICHID FRANA

1

70-150 RON

ULEI CUTIE

1

40-80 RON

ULEI GRUP (DIFERENTIAL)

1

40-80 RON

BATERIE

1

15-40 RON

BEC POZITIE

1

10-20 RON

BEC FAZA SCURTA

1

20-40 RON

BEC FAZA LUNGA

1

20-40 RON

MONTAT PROIECTOARE

1

40-80 RON